Riistanhoito

Riistanhoito

Riistanhoito työ: ”Kuukkaanseudun erässä olemme ottaneet tavaksemme huolehtia alueellamme olevien riistaeläinten ruokintaa riistapelloilla. Olemme kunnostaneet alueemme vanhoja peltoalueita riistalle sopivaksi elinympäristöiksi. Ojitamme, kalkitamme ja lannoitamme peltoja, sekä rakennamme poroaitoja peltojen ympärille. Seuraamme kesäisin ja talvisin riistaeläimien liikkeitä ja ympäristömme kehitystä, jotta saisimme luotua riistallemme mahdollisimman monipuolisen ja mieluisan elinympäristön. Järjestämme joka vuosi, talvisin ja kesäisin riistakolmiolaskennan, jonka avulla voimme tehdä tilastointia ja arviointia alueemme riistakannasta. Haluamme tukea riistanhoidossa metsästysseuran toimintaa, yhdessä jäsenistömme kanssa talkoohengessä ja yhdessäolon ilosta.”

Seuralla on käytössään neljä riistakameraa, joilla voidaan seurata erityisesti hirvien liikkeitä riistapelloilla, mutta seuran jäsenet voivat hyödyntää kameroita myös pienriistan seurantaan.

Seuralla on ollut tapana palkita seuran jäseniä ansiokkaasta pienpetojen pyyntitoiminnasta, jos riistakanta on seurannan mukaan vaarantunut pienpetojen lisääntymisen vuoksi.

Käy tutustumassa seuran historiaan.